WD TV LIVE HD Media Player - Czech

Dlouho jsem neudělal nic užitečného a tak bylo na čase, abych to změnil. Pro celou českou komunitu WDTV LIVE zveřejňuji přeložené OSD tohoto šikovného přehrávače do češtiny.

K chodu musíte mít nainstalovaný B-Rad-ův neoficiální firmware, který umí načítat .bin soubory po startu zařízení z připojeného USB disku (měl by být v /dev/sda1). Ostatně takto fungují téměř všechny aplikace pro WDTV. Jednoduše potom níže přiložený soubor "villa-osd.bin" (případně "blacklily-osd.bin" či "em82-osd.bin")
odzipujete a nahrajete do rootu vašeho USB disku a zařízení restartujete (buď přes konzoli, nebo vytáhnout z napájení). Po úspěšném načtení ještě musíte zvolit v Settings - System settings - Language - Franqais. ANO, musel jsem vyměnit Francouzštinu za Češtinu, protože jsem nikde nenašel způsob, jak přidat další jazyk. Po zvolení jazyka již musí být menu ihned v češtině. Pokud ne, pravděpodobně se .bin soubor nenahrál a nebo nepoužíváte firmware, který ho umí načíst.
Pokud b-rad upraví v dalších verzích OSD, budu se s ním snažit držet krok a vydávat aktualizace.

Připomínky ohledně překladu posílejte na: marakoss@gmail.com

Pro verzi WDLXTV 0.2.2.1 až 0.3.x

Archív:
Příloha: villa-osd.bin.zip (v0.1)

UPDATE:
Ve verzi firmware 0.3.4.2 byla přidána (a později opravena) podpora pro externí jazyky. Soubor "custom-language.po" nakopírujte do rootu vašeho /dev/sda1 zařízení (stejně jako v předchozím případě) a poté v nastavení jazyků zvolte první Asijský jazyk. Restartujte zařízení. Nyní by již mělo být prostředí přeložené. Díky tomuto již nejste vázáni na standardní B-radův OSD mod, který se jinak automaticky načítal zároveň s mým českým překladem a můžete kdykoliv použít například EM82's OSD mod a THC PsyChotic OSD mod a další.


Poslední revize: 14.4.2010
Pro verzi WDLXTV 0.3.4.2 až součastnost

Známe chyby:
- nebyly nahlášeny žádné chyby


Komentáře

Unknown píše…
Vdaka za cestinu.
na wdtvforum ti zmazali prispevok nechapem preco.
hanni píše…
Bohuzial, s verziou mod FW 0.3.3.1 ten novy jazykovy *.po subor nefunguje, mam ho v roote USB kluca a nenacita ho. *.bin jazykovy subor na starsie verzie FW funguje aj na novy mod FW, ale nie je mozne zaroven pouzit iny OSD mod a ten od EM82 je fakt velmi pekny.
Marakoss píše…
Dělalo mi to to samé. Napsal jsem B-radovi komentář k novému firmwaru, ale jemu to zřejmě funguje. Budeme muset počkat až B-rad obdrží dostatek komentářů a uvědomí si, že to ostatním zřejmě nefunguje. Pokud chcete, můžete si tu češtinu do EM82's OSD modu nahrát sami. Potřebujete k tomu linuxové prostředí. Namountujete villa-osd do jedné složky a EM82-osd do druhé, a pouze překopírujete složku /mo se soubory z villa-osd do EM82-osd. Provedete unmount, nakopírujete na flash disk. Nyní máte přeložený EM82 OSD. Pokud budete potřebovat pomoc, obraťte se na můj email. Pro mě nemá smysl toto dělat, protože EM82 nepoužívám a v budoucnosti bude vícero OSD modů, které bych musel pravidelně kontrolovat a předělávat.
Unknown píše…
Ako je to teda z cestinou ?
Mam B-Radov FW WDLXTV-LIVE-0.3.4.1.
A nefunguje stale ?
Marakoss píše…
Ahoj Juraj, prozatím můžeš stále využít starší verzi češtiny zabalenou s OSD.
hanni píše…
marakoss: vdaka za tie prelozene graficke mody, skvela praca. Vyskusal som Blacklilly a uz som pri nom ostal...velmi jednoduchy a zaroven elegantny mod.Este raz dik za Tvoju pracu.
amater píše…
Jsem opravdu asi velký amatér.
Nemůžete někdo polopatě napsat návod jak dostat do WD TV LIVE češtinu? Nahrál jsem do rootu FD
rozbelný 1.01.11_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.3.3.1, vypnul WD, znovu zapnul, nic se neděje, pokud dám ručně update, pořád to leze jen na NET a tam zjistí, že mám aktualní verzi. Netuším jak do WDTVLIVE dostat jiný, než ofiko frimware.
Marakoss píše…
Amater: http://marakoss.blogspot.com/2010/01/instalace-homebrew-firmware-na-wdtv.html
Unknown píše…
Ahoj, vidim ze sa venujes trochu viac WDTV live
KUpil som pred par dnami WDTV live.
Prve sklamanie bolo, ze vacsina youtube songov ktore stoja za to nejde prehrat. Cital som ze B-radov firmware je to schopny riesit. Mam flashnutu poslednu verziu B-rad firmware ale ukazeje mi to pri YT rovnake hlasky ako pri originaldnom WD firmaware. Nevies mi prosim poradit ako na to ak sa to cez B-rad da?
Druha otazka sa tyka UMSP pluginov - nema niekto naprogramovane pluginy pre pristup do stream archivov napr. TV NOVA, TV JOJ ...? Akym sposobom a kde sa tieto pluginy instaluju?
Dakujem za pomoc.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vytáhnout zvuk z videa pomocí VLC? Návod

WDTV Live novinky