Airfoil - Streamujte zvuk ze svého Macu či PC bezdrátově

Chcete se zbavit všech otravných drátů a plně využít potenciál domácí bezdrátové sítě? Chcete přehrávat zvuk ze svého laptopu na jiném počítači, ke kterému máte připojené reproduktory? Přináším Vám tip jak toto realizovat za pár stovek korun. Aplikace Airfoil udělá veškerou těžkou práci za na pár kliknutí.

Jednoduše nainstalujte Airfoil na jednom z počítačů. A na druhém počítači nainstalujte a spusťte Airfoil speaker. Pokud jsou oba počítače ve stejné síti, okamžitě se zobrazí v seznamu dostupných zařízení. Pak už jen stačí vybrat aplikaci, nebo zvukové zařízení, jehož zvuk chceme přehrávat, klepnout na tlačítko connect a máte hotovo. Jednodušeji už to ani nejde.

Předem upozorňuji, že je toto vhodné spíše pro přehrávání zvuku samotného, než nějakého videa či filmu, protože má aplikace docela velký buffer (jenž nejde nastavit), takže pocítíte přibližně dvou sekundové zpoždění zvuku. Při přehrávání videa (např. přes program VLC) se doporučuje nastavit zpoždění obrazu na hodnotu 2.7s , ale nejlepší bude, když si to sami vyzkoušíte. 

Oficiální stránka: rogueamoeba.com/store/

Pokud by někdo nechtěl investovat do samotné aplikace Airfoil, nebo mu natolik vadilo zpoždění zvuku, může zkusit rozchodit PulseAudio server (Měl by umět fungovat na všech platformách) na obou stranách a nastudovat si materiály k tomu, jak jej správně nastavit. (pak by mělo být možné snížit tento lag na pár stovek milisekund) Pokud se toto někomu povede dřív než mě, budu velice rád, když se s námi podělíte o detailní postup.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vytáhnout zvuk z videa pomocí VLC? Návod

WDTV Live novinky

WD TV LIVE HD Media Player - Czech