WDTV Live novinky

Po dlouhé době jsme se opět dočkali aktualizace neoficiálního WDLXTV firmware, která stojí za zmínku. Novinek je mnoho a je se na co těšit. Pokud pravidelně sledujete wdlxtv.com fórum, nebudou pro vás v tomto článku žádná překvapení. Tento článek sepisuji hlavně pro ty, jenž si hůře dokáží poradit s anglickým jazykem a tyto informace si tak nezvládnout obstarat sami.

Budeme bavit o verzí 0.4.2.2 +, která přináší zásadní změny:
1) Torrent klient Deluge vyměněn za rTorrent, kvůli lepšímu výkonu.
2) Lighttpd vyměněn za Apache server, kvůli některým omezením Lighttpd.
3) Odstraněn Python.

Teď přichází ty změny, kterých si všimnete už na první pohled

4) V základním menu přibyla položka WDTVext, pod kterou můžete přímo stahovat/zapínat/vypínat pluginy ovlivňující chování celého OSD. Je k dispozici plugin pro např. Automatické stahování titulků, či přímá změna typu MovieSheets (které jsou již součástí firmware). Mnoho dalších pluginů je ve vývoji, takže neuškodí občas se podívat, jestli není něco nového.

5) Co se týče rozšíření UMSP  ( menu - video - mediální servery - UMSP), je nyní součástí firmware a obsahuje např. Shoutcast rádia, videoukázky z AppleTrailers, či videopodcasty z BBC.

6) Pár kosmetických úprav prodělal i WebFrontEnd (také je již součástí firmware). Nyní můžete zařízení v pohodlí restartovat na dvě kliknutí, nebo vypínat jednotlivé služby (démony) bez nutnosti měnění konfiguračního souboru S00-custom-option.

Na co se můžete v budoucnu těšit:
Není tomu dávno co oficiální firmware vypustil do světa otevřenou beta verzi nadcházejícího firmware a ten sebou přinášel dvě velice zajímavé novinky.
- Podpora klávesnice - komu by se to nehodilo. Proč složitě přes ovladač vyťukávat písmenka při hledání na např. youtube, když můžete pohodlně psát všemi deseti. (Funguje to perfektně)
- Podpora DVD menu - Toto byla jedna z věcí, která mě na WDTV Live z počátku chvilku mrzela a zřejmě jsem nebyl sám. Na nátlak velkého množství uživatelů se tato funkce zřejmě v další verzi firmware objeví. V beta verzi vše fungovalo až překvapivě svižně.
- Podpora MediaFly - Pokud rádi sledujete různé podcasty, určitě se vám bude líbit další zdroj internetového obsahu mediafly.com. Uvidíme, zda si tato služba najde cestu do příští verze.

A aby toho nebylo málo, budu se v dalším měsíci snažit pro vás vytvořit svůj vlastní release se zabudovanou češtinou, jiným než továrním OSD a hromadou vylepšení. Tento release bude fungovat jako permanentní náhrada oficiálního firmware, bez nutnosti jakékoli USB klíčenky trvale zastrčené v zařízení.

Komentáře

Unknown píše…
už se těším :),pokud budeš potřebovat pomac na testovani tak jsem tu petr
Jura píše…
Super, už se taky moc těším.
Unknown píše…
Jsem uživatel WDTV s b-radovým FW a máš moji podporu při avizované práci s českým FW.
Unknown píše…
Zdravím,
verze 4.2.2 by měla umět USB hub, ale mně se načte z USB hubu pouze 1 zařízení. Netušíte, kde by mohla být chybka?
Děkuji
Roman
Marakoss píše…
Teorie je taková, že v zařízení uvidíte HUB jako jedno zařízení (video - lokální disky - USB1) ale v něm by měly být namountovány všechny ostatní disky připojení k USB hubu. Teď záleží, jak to funguje v praxi.
Unknown píše…
Mám dotaz. Dá se upravit WDTV první generace. Všude píšete jen o WDTV Live. Jindra
Marakoss píše…
Ano jistě. Ovšem toto zařízení nevlastním a nemám s ním zkušenosti, takže o něm automaticky nemůžu psát. Více informací o b-rad firmware pro originální verzi WDTV na http://b-rad.cc/wdlxtv/
easyspider píše…
Nazdar,
opat super praca....
Prosim ta mam otazku.
Da sa niako upravitDownloaddaemon na stahovanie z Share-rapid?
Dik
Marakoss píše…
Nejsem si jistý jestli už to neumí ale i kdyby ne dodělat se to dá. Já na to ovšem nemám čas a ani potřebu něco takového dělat ;) Poptej se jinde, kdo by tenhle modul dodělal. wdlxtv.com
Unknown píše…
Ahoj,
kedy bude sľúbený release ?

Dik za tvoju prácu.

Igor
easyspider píše…
Na akej verzii to postavis?
Bude to na 1.02.21_ alebo sa pustis do najnovsej 1.03.49_V?
Marakoss píše…
Release je pozdržený právě kvůli nové verzi oficiálního firmware, která přináší jisté výhody, avšak na druhou stranu WD rozbilo to co již bylo komunitou opraveno. Čekám tedy na něco stabilního a použitelného.
Marakoss píše…
Komunita pomalu umírá. Asi to bude příchodem televizí co mají takové "WDTV live" přímo v sobě. B-rad již pěknou řádku neděl nevydal nic nového a přijde mi, že momentálně lepší funkcionalitu zajistí oficiální firmware. Uvidíme jak to bude dále.
easyspider píše…
Ako to vidis do buducna s WDTV live? Budu nove firmware postavene na najnovsich verziach firmware? A dal by si niaky navod na UMSP ako instalovat a vytvarat?
A daju sa vytvorit UMSP aj na slovensky a cesky web(HusteTV)?
Marakoss píše…
Firmware vycházejí, ne takovým tempem jako kdysi, ale stejně není o co stát. Čekám na nejnovější firmware, ale toho se možná ani nedočkáme. Prý je problém ve velikosti nových oficiálních firmware, že už se do WDTV nevleze další funkcionalita WDLXTV.

O UMSP návodech popřemýšlím. Někdo mi tu myslím psal, že se tím zabýval a že úspěšně vytvořil nějaký plugin. Snad se ozve ;)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vytáhnout zvuk z videa pomocí VLC? Návod

WD TV LIVE HD Media Player - Czech